Alternatief paarden centrum 'Renaissance'
Caroline Kimmerle
Elina van Wel
 
Welkom
Pensionstalling
Lessen en africhting
Foto's accomodatie
Tarieven
Clinics en Lezingen
Natuurgeneeskunde
Kruiden
Copyright/disclaimer
Agenda
Gastenboek
Links
Naslag allerlei
Reacties en inschrijving  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beleren - Africhten - Corrigeren

Alternatief paarden centrum 'Renaissance' biedt u de mogelijkheid om uw paard te helpen groeien in haar / zijn ontwikkeling, een goede balans op te bouwen en haar / zijn talent verder te ontwikkelen.

We hebben deze tak van ons bedrijf onderverdeelt in verschillende categorieŽn;

  ∑  Zadelmak maken van groene paarden in iedere leeftijdscategorie.

  ∑  Corrigeren van reeds beleerde paarden.

  ∑  Doorrijden vanaf zadelmakheid.

  ∑  Grond en longeer werk o.a. vast zittende spieren/gewrichten, conditie-training etc.

  ∑  Uitbrengen van paarden in de dressuur en springsport.

Hier onder volgen enkele voorbeelden en een korte uitleg.

Hoe werken wij?

Consequent, duidelijk, rustig en respectvol.

Als een paard vandaag niet mag schuren met een hoofdstel om, dan mag hij dat de volgende dag nog steeds niet. Een paard word duidelijk en tastbaar beloond met een klopje tijdens het rijden of de training om te laten zien dat hij het goed doet en daar ook zijn voldoening uit leert te halen. Sommige paarden gaan echt staken om het werk te ontlopen, daar wordt op dat moment al het nodige voor gedaan om het paard te laten merken dat hij hiermee niks bereikt en proberen we dit gedrag te doorbreken met het wel bekende "winnen", uiteraard altijd op een diervriendelijke manier want met een bang paard valt niks te beginnen.

Ook met onze africhting proberen we altijd om de alternatieve manier van omgang met je paard te hanteren, een paard dat bang is krijgt de tijd om te leren, te ervaren, en leren er mee om te gaan. Hier werken wij vaak aan de hand (via grondwerk) mee, enkel op basis van vertrouwen. Op deze manier leert het paard eerst op ons te vertrouwen, zo doet hij de ervaring op die hij naderhand nodig heeft onder zadel.

Het africhten, beleren en het corrigeren van het paard, kan in combinatie met homeopathische middelen, bv. voedingssupplementen zorgen er voor dat de paarden in een goede conditie, bespiering en balans komen, wat weer een positieve uitwerking heeft in de leergierigheid, de uitstraling en de goedwillendheid van het paard, dit gebeurd op een professionele en kundige manier en wordt begeleid door een natuurgeneeskundige.

Het beleren; jonge en oudere groene paarden die zadelmak gemaakt en ingereden worden totdat ze klaar zijn voor het niveau van een "B dressuur proef". Het gaat hierbij dus duidelijk om de basis die de belangrijkste periode is voor een paard zodat het nu zijn ruiter leert accepteren. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om een paard in te rijden en te beleren. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van Bachbloesem druppels om de zenuwen weg te nemen, om het paard minder angstig te maken en om het paard te helpen met de acceptatie. Er zijn vele opties mogelijk over de training van uw paard, dit geschied natuurlijk altijd in goed overleg. Hoofdzaak is het voor ons dat het paard vertrouwen krijgt in de dingen die van hem / haar gevraagd wordt.

Het africhten; met africhten bedoelen we paarden die de basis al hebben maar waarbij dit niet goed is aan geleerd. Paarden die met bepaalde onderdelen uit de dressuur moeite hebben en paarden die naar een hoger niveau gereden moeten worden. Ook in dit onderdeel bekijken of we door middel van homeopathie een stukje van de oplossing kunnen vinden. Dit bewerkstelligen we niet door middel van dwang, maar op een harmonieuze en geduldige manier.

Het corrigeren; het rijtechnisch onderdeel van het dressuurmatig verkeerd aangeleerd patroon. Paarden die verreden zijn, door bijvoorbeeld een verkeerd gebruik van hulpteugels, een paard dat een verkeerde gewoonte heeft aangeleerd, of bijvoorbeeld altijd in de verkeerde galop aanspringt. Bij een bepaalde angst, agressie of ander abnormaal gedrag van uw paard. Bij angst denken we aan een paard dat bijvoorbeeld een aanrijding met een auto heeft gehad en daardoor vlucht en oncontroleerbaar is als een voertuig nadert. Dit kan ook op betrekking van mensen zijn. Een paard is mishandeld, vlucht van mensen of valt mensen zelfs aan " anders om agressie". Vaker word dit als een groter probleem beschouwd dan angst, helaas is niks minder waar. Een paard dat gewoon brutaal is of geen respect voor mensen heeft of een paard dat zichzelf beschermd tegen vroeger meegemaakte dingen. Een veel onschuldiger probleem is een te lui paard of net een te fel paard ook dit type paarden kunnen voor grote problemen zorgen. Hier onder vallen ook de problemen als singeldwang, angst van het bit, niet accepteren van de benen, ongecontroleerd gedrag, slaan, bijten etc.

Als het paard gestald staat op Alternatief Paardencentrum 'Renaissance' zal het opbouwend getraind gaan worden, in de eerste week van de training zal er een trainingsplan opgesteld worden. Het trainingsplan wordt opgesteld aan de hand van een aantal criteria:

  ∑  Leeftijd van het paard.

  ∑  Graad van africhting.

  ∑  Psychische gesteldheid van het paard.

  ∑  Fysiologische gesteldheid en de conditie van het paard.

Ook is het mogelijk dat wij naar u toe komen, voor al uw vragen of vrijblijvende informatie kunt u gebruik maken van het reactieformulier.

Wel willen wij u alvast deze gedachte mee geven:

Ieder probleem heeft een rede en voor ieder probleem is er een oplossing!!!